Hopp til innholdet

Velkommen til genit.no!

…fordi slektsgransking er spennende

01

Tjenester

Vi kan tilby:

Undervisning

Vi kan holde foredrag og kurs innen slektsgransking for bedrifter, lag og foreninger. Nedenfor finner du en oversikt over tidligere emner. Ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet for en prat slik at vi kan diskutere tema, tid og sted for foredrag. Vi holder også foredrag og kurs på Internett via Zoom.

Tekster

Har du en tekst – liten eller stor, som trenger noen råd på veien? Ofte kan det hjelpe å sende teksten til andre for å få en idé om veien videre. Enten det er en bok (f.eks. slektsbok), en artikkel eller en oppgave du strever med, ta kontakt, så finner vi frem til en avtale og en pris for arbeidet.

Bo-oppgjør

Er du bo-bestyrer, men finner ikke arvingene? Vi har lang erfaring med å hjelpe advokater og firmaer med å finne slektninger ved bo-oppgjør, enten det er Norge og Nord-Amerika. Send oss gjerne en e-post der du forteller litt om oppdraget.

Slektsforskning

Leter du etter slekt i Norge eller Nord-Amerika? Vi kan hjelpe deg med å finne dine forfedre eller etterslekt. I de fleste tilfeller vil vi kunne finne dem.

Vi kan også gi deg veiledning dersom du sliter med å komme videre i dine søk.

02

Om oss

Liv Marit Haakenstad, AG®, AGL™ eier og driver firmaet Genit AS. Hun har en master i faglitterær skriving, og er også en Accredited Genealogist® (AG®), og en Accredited Genealogist Lecturer™ (AGL™) fra the International Commission for the Accreditation of Professional Genealogist. Haakenstad har også gjennomført «DNA Academy: Genetic Genealogy for Beginner & Intermediate Learners» fra Trace.com, og har løst flere saker knyttet til DNA. Til daglig jobber Haakenstad som forfatter og slektsforsker – blant annet som slektsforsker i arvesaker og kriminalteknisk slektsforsker. Men hun tar også oppdrag fra private. Haakenstad er en velkjent foredragsholder i Norge så vel som i utlandet innen slektsgransking. På denne sida vil du finne forskjellig stoff om slektsgransking og historie. Vi tilbyr foredrag, kurs, veiledning og slektsgransking. Les mer om Haakenstad. Vi har også en side med oversikt over tidligere foredrag og kurs.

Vi er en del av RootsTech Media 2024!

Meld deg på RootsTech 2024 – enten du reiser til Salt Lake City (se priser for påmelding på hjemmeside), eller blir med hjemmefra på Internett (gratis)!

03

Foredrag & Webinar

Kulturminnedagene i Målselv

Vil du lære mer om innvandringen til Indre Troms? Jeg vil være foredragsholder på kultutminnedagene i Målselv. «Fattigfolks Amerika – innvandringen til Indre Troms» og «Kilder til slektsforbindelser mellom Østerdalen og Indre Troms».

Målselv har en  levende kulturarv som formidles gjennom lokalhistorie, sang og musikk, og gjennom fysiske kulturminner og miljøer med  kunnskap om håndverk og husflid. Dagene markeres sammen med Slekt og Data, Tromsø. De eldste rydningsplasser, kvinner  og menn som ryddet i dalen, står i fokus. Det blir en reise fra Rossvold  nede i  dalen, via Fagerlidal /Andselv, Løvhaug/Rundhaug og  Øverbygd. Siste stoppested blir Kongsvolltunet ved Rostadvatnet. Historiker og bygdebokforfatter Vidkunn Haugli guider og formidler historien og kulturminnene. Les mer.

Starte med slektsgransking?

Har du lyst til å finne din historie? Slektsgransking er spennende, og vi kan hjelpe deg med å komme i gang.

Hvordan søke i Digitalarkivet?

Sliter du med å søke i Digitalarkivet? Vi gir deg en innføring i hvordan du kan oppnå bedre resultater.

Skriv din slektshistorie

Ønsker du å dele sine opplysninger med andre? Her vil du få en del tips om hvordan en god historie blir til.

Ønsker du foredrag eller kurs? Velg et tema, eller ønsk deg ett:

Nordmenn i amerikanske kilder

Noen har faktisk en onkel i Amerika – mange har i hvertfall fjerne slektninger der. Men hvordan kan vi finne dem?

Kilder, kildeføring og opphavsrett

Kilder er selve grunnsteinen i slektsgransking. Kunnskap om hvordan du fører kilder er et «must»!»

Eiendomsopplysninger

Eiendomsopplysninger finnes flere steder – hvordan kan disse være nyttige for slektsgranskere?

Start din

04

Fra bloggen

Her vil du finne en del råd om slektsgransking.
Norske kilder på FamilySearch.org

Onsdag 28. februar 2024 starter RootsTech i Salt Lake City, Utah. I år har jeg et foredrag om &laquo…

Bla i Emigrantprotokoller

Vi har tidligere skrevet om hvordan du kan bla i Emigrantprotokoller i Digitalarkivet.no ved hjelp a…

RootsTech 2024

Har du lyst til å være med på verdens største slektskonferanse? Da kan du nå melde deg på RootsTech …

05

Kontakt oss

Følg oss gjern i sosiale media.
E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meld deg på vårt nyhetsbrev