Foredrag

Slektninger

Haakenstad er en velkjent foredragsholder, og har holdt mange foredrag både i Norge og USA innen temaene slektsgransking og skriving av tekster. Også temaer etter avtale.
 
– Kilder og kildeføring – hva bør du som slektsgransker vite om dette? (ikke så kjedelig som det høres ut…)
– Hvordan komme i gang med slektsgransking?
– Det nye Digitalarkivet (en- eller tre-timers foredrag)
– Slektsgransking for deg som kan noe fra før
– Kilder og kildeføring – hva bør du som slektsgransker vite om dette?
– Hvordan finne slekt i Amerika?
– Norsk-amerikanske aviser
– Utvandringen til New York og Brooklyn
– Utvandringen til Midtvesten

Fra høsten 2018 tilbyr vi to nye foredrag/kurs:

  • Fra fakta til slektshistorie. Dette foredraget/kurset vil gi deg konkrete tips om hvordan slektsopplysninger kan bli til en flott bok. Det gis tips om verktøy, metoder, kildeføring, bilder og opphavsrett.
  • To omstreiferhistorier. I dette foredraget ser vi på to omstreiferhistorier – en fra rundt 1850, og en fra 1920-åra. Hva er årsaken til at disse personene ender opp som omstreifere? Hvilke kilder kan du finne dem i?

Pris etter avtale. I tillegg dekkes alle reisekostnader og jeg skal ha anledning til å selge og reklamere for bøker og annet slektsmateriale.
For forespørsel, bruk kontaktskjemaet.

Liv Marit Haakenstad var våren 2015 ferdig med siste semester ved Høgskolen i Buskerud og Vestfold, Master i faglitterær skriving, der biografi har vært en av semestrene. Merk at boka På sporet av familien nå er pensumbok ved studiet «Slektsgransking» ved Høgskolen i Volda.