Hopp til innholdet

Tjenester

Undervisning – foredrag, webinarer og kurs

Vi kan holde foredrag og kurs innen slektsgransking for bedrifter, lag og foreninger. Under denne lenken finner du en oversikt over tidligere emner. Ta gjerne kontakt via kontaktskjemaet for en prat slik at vi kan diskutere tema, tid og sted for foredrag. Vi holder også foredrag og kurs på Internett via Zoom.

Dersom du vil gå dypere i materien, vil et kurs være et godt alternativ.

Vi kan tilby kurs inne slektsgransking og utvandring. Vi har tidligere holdt kurs i blant annet flere av Slekt og Data sine lokalforeninger, Folkeuniversitetet, Raulandsakademiet og egenarrangerte kurs. Bruk kontaktskjemaet for en forespørsel om tema, pris og dato.

Eksempler på kurs:

  • Hvordan starte med slektsgransking?
  • Slektsgransking for viderekommende
  • Hvordan finne en onkel i Amerika?
  • Fra sleksprogram til slektshistorie. Hvordan skrive en god slektshistorie?

Slektsforskning og veiledning

Leter du etter slekt i Norge eller Nord-Amerika? Vi kan hjelpe deg med å finne dine forfedre eller etterslekt. Har du mistet kontakten med slektninger i Amerika? I de fleste tilfeller vil vi kunne finne svar på hva som skjedde med dem.

Det er viktig at vi får så mange opplysninger som mulig:

Fakturaadresse og kontaktinformasjon på oppdragsgiver- nøyaktig beskrivelse av oppdraget

Navn, fødested, bosted og de opplysninger du sitter inne med om familien.Dersom de emigrerte er omtrent når og hvor de reiste viktig for meg som skal gjøre jobben. Har du tilleggsopplysninger, vil mest mulig opplysningergjøre jobben enklere. Gjerne også opplysninger om familien, adresser i Amerika og hvem de reiste sammen med.Du vil få tilsendt en utskrift med opplysninger som inkluderer kildehenvisninger.

Priser for slektsoppdrag og veiledning:

– Timepris for privatpersoner: 450 kroner + mva, 45 USD for andre land – minimu.

– Timepris for bedrifter: 750 kroner + mva

– Minimumsoppdrag: 3 timer (gjelder slektsoppdrag). Det tar alltid litt tid å sette seg inn i en problemstilling, i tillegg til at det alltid blir litt etterarbeide. Vi skriver en rapport med oversikt over de kildene vi har brukt, hovedinnholdet i disse, samt at vi som oftest legger ved en GEDCOM-fil (for overføring til slektsprogram) med oversikt over slekten.

Porto og andre utgifter kan komme i tillegg.

Anetavler på minst 5 generasjoner tar det vanligvis 20-25 timer å sette opp. Vi fører opp både søsken og kilder så langt det lar seg gjøre. Søsken kan være viktige brikker i puslespillet, særlig når det gjelder identifikasjon av en person ved hjelp av faddere.

Du får tilsendt faktura. Porto kommer i tillegg ved forsendelse pr. post. Når du bekrefter et oppdrag, aksepterer du samtidig disse vilkårene.

E-post: fyll ut vårt kontaktskjema

SLEKTSFORSKNING I SVERIGE
TA KONTAKT MED TROSA ANVERK.
TEL: +46-840020837
MOB: +46-763168203
E-POST: INFO@ANVERKET.SE
HJEMMESIDE: HTTP://ANVERKET.SE

Tekster

Liv Marit Haakenstad har en master i faglitterær skriving fra Universitetet i Sørøst-Norge. Masteroppgava var en del av en biografi om journalisten og redaktøren Carl Søyland. Haakenstad har også lang fartstid som forfatter, og har blant annet gitt ut bøker på Aschehoug og Vigmostad & Bjørke, samt mange artikler.

Har du en tekst – liten eller stor, som trenger noen råd på veien, så kan jeg forsøke å hjelpe deg. Ofte kan det hjelpe å sende teksten til andre for å få en idé om veien videre. Enten det er en bok (f.eks. slektsbok), en artikkel eller en oppgave du strever med, ta kontakt, så finner vi frem til en avtale og en pris for arbeidet.

Bo-oppgjør

Er du bo-bestyrer, men finner ikke slektningen til avdøde? Vi har lang erfaring med å hjelpe advokater og firmaer med å finne slektninger ved bo-oppgjør. Dette gjelder både slektninger i Norge og Nord-Amerika. For slike oppdrag gjelder egne priser.