Folketellingen 1875

Folketellingene ligger på flere hjemmesider i avskrift. Folketellingen 1875 finnes på hele tre sider Familysearch.org, Digitalarkivets hjemmeside og på Registreringssentral for historiske data (RHD). Her er noen tips om hvor du finner frem til folketellingen på de ulike sidene.

Familysearch.org

Avskriften av folketellingen 1875 er et samarbeidesprosjekt mellom DIS-Norge og Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige (Mormonerkirken) i Utah. Det finnes en oversiktside på https://familysearch.org/indexing/projects/Norway1875_Federal_Census_Part_F.

Du finner folketellingen 1875 ved å gå til Familysearch.org, klikk Search, og gå nederst på siden der det står Browse All Published Collections, Browse by Location. Klikk på Continental Europe, og deretter Norge på venstre side. Deretter klikker du på Norway Census, 1875. Per 13. desember 2012 skal det være 101 402 registreringer (60 prosent?) på denne siden. Klikk på lenken, og du kan søke i folketellingen.

Registreringssentral for historiske data (RHD)

RHD sine sider opplyses det at «1875 tellinga er registrert for enkelte kommuner i sin helhet, mens resten er registrert med et 2% utvalg». Du kan velge om du vil søke i enkel eller avansert versjon. En fullstendig oversikt over hva som er registrert av folketellingen 1875 hos RHD finnes på http://www.rhd.uit.no/folketellinger/reg_komm.html.

Digitalarkivet.no

Digitalarkivets hjemmeside har også folketellingen 1875. Det ligger en lenke til denne på den første siden du kommer til under tittelen Folketellinger og manntall. Denne er nå overført til de nye sidene, og du må bruke søkemetodene for det nye Digitalarkivet. Det finnes en hjelpeside på http://arkivverket.no/arkivverket/Digitalarkivet/Hjelp/Soek.

Stikkord: